+ 46 70 333 20 88 info@caviot.se
Välj en sida

Våra tjänster

Caviot AB erbjuder professionella tjänster till hästägare och ridskolor

Du kan alltid kontakta Caviot AB och få råd och hjälp, samt anlita våra tjänster. Läs mer om vad vad vi kan erbjuda och hör av Dig med dina frågor och behov.

Dressyrträning


Grundridning är utgångspunkten för all ridning, såväl hoppning som dressyr. Dressyr innebär ett samarbete mellan ryttare och häst för att uppnå balans och harmoni mellan dem. Lär dig mer om dressyr av Nina Pietarila och Caviot AB.

Hoppträning

Caviot AB erbjuder markarbete och hoppträning på alla nivåer för nybörjare och mer erfarna ryttare. Nina kommer gärna till Dig och Din anläggning för träning på plats. Du kan också träna på Caviots anläggning; Bergtorp i Knivsta.

Unghästutbildning/Tillridning

Du behöver ha en genomtänkt plan och metod för att få en unghäst att bli en trygg och säker individ. Det är viktigt att skapa en bra början med varierande träning för att åstadkomma en positiv grund till hästens fortsatta utveckling.  Nina har lång erfarenhet av utbildning av unga hästar och tillridning av s k problemhästar. Caviot AB erbjuder olika lösningar/upplägg speciellt anpassade efter just dina och hästens behov.

Rehabilitering av skador

Caviot AB har egna erfarenheter samt nära samarbete med veterinär för att rehabilitera och träna upp din häst igen efter skada. För närvarande kan vi dock inte ta emot hästar för rehabilitering, men om du behöver hjälp är du ändå välkommen att kontakta Nina för vidare diskussion.

Tömkörning

Den främsta fördelen med tömkörning är att det ökar kommunikationsvägarna mellan häst och människa. Hästen lär sig lyssna och förstå via kommandoord och kroppsspråk. Om man sedan använder samma kommandoord vid ridningen, vilket man bör göra, vinner man många fördelar i ridningen.
Vid tömkörning ser man hästens rörelser på ett annat sätt från marken, vilket ger insikter som kan användas i ridningen.
Tömkörning innebär ett varierande arbete för hästen och bra rehabilitering efter skador. Det är också en mångsidig träning och man kan arbeta med t ex bommar och olika cavalettiövningar för att hästen ska träna på koordination och balans.

Om du vill ha hjälp med tömkörning av din häst eller lära dig mer om det kan Nina och Caviot AB stå till tjänst.

För ridskolor

Caviot AB erbjuder konsulttjänster för undervisning på ridskolor. Undervisning både i  ridhuset och i teorisalen erbjuds. Nina har lång erfarenhet av undervisning på ridskolor på alla nivåer.
Vi kan erbjuda både längre ridskoleutbildning eller tillfälligt stöd som vikarie.

Priser

Om du är intresserad av att anlita Caviot AB är du Välkommen att kontakta Nina Pietarila för att diskutera dina önskemål och behov. Vi erbjuder våra tjänster till konkurrenskraftiga priser, men alla våra uppdrag är individuella och beror på dina önskemål. Därför vill vi komma överens direkt med dig om priset på tjänsterna. Vi lämnar gärna en offert. Kontakta oss för fortsatt diskussion.

Caviot AB | Bergtorp 42 | S-741 92 KNIVSTA Sverige |
Tel: +46 70 333 20 88 | E-post: info@caviot.se