Nina Pietarila

Nina Pietarila Rönnbäck

 Nina är utbildad hippolog sedan 2013 från Flyinge och Strömsholm och har ägnat sig åt hästar hela livet.  På hemsidan sammanfattas en del av Ninas erfarenheter. Ninas CV skickas på begäran.

Nina är från Uleåborg i Finland och började rida på ridskola redan som 5-åring. Nina var aktiv på ridskola och fick möjlighet att tävla med ridskolans hästar och intresset för hästsporten växte. Den första egna hästen fick Nina som 15-åring. Efter gymnasiet åkte Nina till Skåne för att hitta en unghäst och ta med den till Finland. Så blev det inte, Nina blev kvar i Sverige och återvände inte till Finland.
Under de första åren i Skåne arbetade Nina som elev på Stall Petra Aittola i Sjöbo, med ansvar för stallet, ridning och utbildning av unga hästar. På anläggningen fanns många internationella ryttare och Nina fick bekanta sig med ridsporten på hög nivå och började därför på hippologprogrammet på Flyinge 2010.
Under åren på hippologutbildningen och därefter har Nina praktiserat och arbetat både i Europa och i Mexiko hos internationella hoppryttare. Det har gett henne en bred kunskap och förståelse för hästutbildning och hästsport.

-”Jag har under åren på olika ställen lärt mig mycket, fått mycket erfarenhet och sedan utvecklat  en egen filosofi och ett  eget system för utbildning av hästar och ryttare”, säger Nina.
-”Jag har lärt mig och min filosofi är att ridkonsten är grunden och grundridning är kärnan till harmonisk,  konsekvent och välbalanserad utbildning av hästar och ryttare där individen alltid står i centrum.”
Nina behärskar finska, svenska och engelska flytande i tal och skrift.

2013 fick Nina stipendium från Olle Kjellanders stipendiefond med motiveringen:
”Med en bra inställning till yrkesrollen, förmåga att planera olika hästars träning och utbildning har Nina utvecklat sina skolhästar på ett genomtänkt och föredömligt sätt.”

Caviot AB | Bergtorp 42 | S-741 92 KNIVSTA Sverige |
Tel: +46 70 333 20 88 | E-post: info@caviot.se